Menyknapp

Mandal Videregående Skole

HVOR: MANDAL
ARKITEKT: TROLLVEGG ( FORPROSJEKT: POINT )
BYGGHERRE: VEST-AGDER FYLKESKOMMUNE
BYGGHERRE: BRGRUPPEN ENTREPRENØR AS
TYPE: VIDEREGÅENDE SKOLE

Mandal Videregående Skole gjennomgår en omfattende opprustning. Det oppføres fem nye bygninger på tilsammen ca 8000 m2, som inneholder undervisningsrom, treningsrom, formingsrom, auditorium, rådgiver/helseavdeling i tillegg til en helt ny administrasjonsbygning for 100 ansatte. Et Studietorg forbinder alle disse nye funksjonene, og knytter det nye anlegget til eksisterende bygningsmasse. All ny mygningsmasse bygges som passivhus, med svært begrenset behov for energi til drift og oppvarming.

Trollvegg kom inn i prosjektet i detaljprosjekteringsfasen. Vi hadde et sterkt ønske om å endre forprosjektet for å oppnå en klarere og mer lesbar struktur i anlegget. Blant annet å gjøre administrasjonsfløyen mer kompakt i 2 etasjer, og skille auditoriet ut som et eget bygningsvolum med en egen identitet. Hovedidéen er et «lett» studietorg i glass/metall som forbinder ulike tyngre bygningsvolumer som består av mur/tegl/betong.Totalentreprenør, byggherre og brukere på disse endringene, og har sterk tro på at dette vil bli en vakker og funksjonell skole.

Skolen åpnet august 2014.

Forrige prosjekt Neste prosjekt